Purūs blynai su rikota
purus-blynai-su-rikota
Blynai man siejasi su lėtais, ramiais rytais namuose, kai galima pasimėgauti pusryčiais be skubėjimo. Šeimoje yra tradicija kiekvieną savaitgalį kepti blynus. Turim mėgstamiausią receptą, bet kartais išbandau ir kitokį variantą. Nes, na, kaip kitaip atrasti skanius dalykus? :) Šie blynai su rikota, kuri suteikia papildomo pūrumo ir minkštumo blynams. Jie gana stori, minkšti. Patiekti su mėgstamiausiais priedais, jei gali būti tiesiog tobulas pasirinkimas dienos pradžiai. Recepte naudojami paprasti kvietiniai miltai ir pilno grūdo miltai. Tačiau jeigu namuose yra šiek tiek besipriešinančių pilnagrūdžiams miltams, juos tiesiog galima pakeisti paprastais kvietiniais miltais.
Jums reikės:
0,5puodeliomiltų
1,5arb. š.kepimo miltelių
1/4arb. š.sodos
1valg. š.cukraus
žiupsniodruskos
3/4puodeliopasukų
Paruošimo būdas
1
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir baltymus išplakti iki standžių putų. Atidėti.
2
Kitame dubenyje sumaišyti abejus miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, druską.
3
Dar kitame dubenyje iki vientisos masės sumaišyti rikotą, pasukas, kiaušinių trynius. Šią masę supilti į miltus ir išmaišyti kol neliks sausų miltų.
4
Dalimis įmaišyti plaktus baltymus. Tą daryti palengva, kad nesukristų masė.
5
Kepti ant mažesnės kaitros, vis apverčiant, kol abi pusės taps gražiai apskrudusios.
6
Patiekti su mėgstamais priedais - jogurtu, klevų sirupu, uogomis, medumi ir kt.
Skanaus!
Receptas Jums - kava mums ☕💕
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą 😊
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą