Labai purūs blynai
labai-purus-blynai
Pusryčius mes valgom visada. Tai gali būti bananas skubant pro duris, tai gali būti sumuštinis turint daugiau laiko. O sekmadieniai pas mus skirti blynams 😊 jau tokia kaip ir maža mūsų šeimos tradicija 😊 Iškepus šiuos blynus, jie buvo įvertinti kaip "eina sau, super blynai!" 😏 Blynai tikrai skanūs, minkšti, purūs.
Jums reikės:
2arb. š.kepimo miltelių
žiupsniodruskos
4valg. š.sviesto(tirpinto)
2/3puodeliopieno(mėgstamo)
2valg. š.medaus(ar kito saldiklio)
šiek tiekvanilės
Paruošimo būdas
1
Dubenėlyje sumaišyti speltų miltus, kepimo miltelius, druską.
2
Kitame dubenyje lengvai suplakti kiaušinius, pieną, medų, vanilę.
3
Sumaišyti abi mases kartu, tik labai stipriai neplakti, kad neprarasti tešlos purumo.
4
Keptuvėje įkaitinti aliejų (arba galima naudoti kokosų sviestą), dėti po 2v.š. tešlos (galima dėti ir daugiau, tuomet blynai tokie milžinukai gausis 😊 ). Kai paviršiuje atsiranda burbuliukai, metas blynus apversti. Stebėti.
5
Valgyti su mėgstamais priedais. Tobulai dera su braškėmis, šilauogėmis, graikišku jogurtu, klevų sirupu ir smulkintu šokoladu.
Skanaus!