Avinžirnių kepsneliai
Avinzirniu-kepsneliai
Pietūs be mėsos. Lengvi, sotūs, skanūs. Skanu ir mažiems (patikrinta), ir dideliems (garantuotai) 😊 Itin paprastai paruošiami kepsneliai, prireiks tik gero maisto smulkintuvo :) Patiekti galima ir su kitomis kruopomis, tiks ir ryžiai, ir grikiai. Taip pat galima šalia patiekti ir daug šviežių daržovių. Tuomet subalansuoti pietūs garantuoti.
Jums reikės:
200gavinžirnių(konservuoti)
2valg. š.miltų(kupinų)
1valg. š.sezamų sėklų
šiek tiekdruskos ir pipirų
kelių šakeliųpetražolių(tinka ir krapai)
1avokado
Paruošimo būdas
1
Į maisto smulkintuvą dėti pjaustytą morką. Ją susmulkinti aparato pagalba.
2
Šalia morkos dėti avinžirnius, druską, pipirus, miltus, sezamų sėklas ir viską sutrinti kol gausis tokia kaip košė.
3
Iš gautos masės formuoti mažus kepsnelius (galima formuoti ir kamuoliukus, bet tada reikės daugiau aliejaus kepimui).
4
Kepsnelius kepti įkaitintoje keptuvėje kol taps gražios auksinės spalvos (aliejaus reiktų pilti tiek, kad apsemtų pusę kepsnelio).
5
Išvirti bolivinę balandą. Ją sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, krapai, berti druskos ir pipirų. Agurką ir avokadą supjaustyti ir sumaišyti su kruopomis.
6
Patiekti - į dubenį dėti kruopas, ant viršaus kepsnelius. Dar galima papildyti mėgstamu padažu. Skanaus :)
Skanaus!
Receptas Jums - kava mums ☕💕
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą 😊
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą