voveraiciu-sriuba
Dubenėlis gardžios sriubos visuomet yra geras pasirinkimas, kai norisi sotaus ir jaukaus maisto . O jeigu sriuba su voveraitėmis, tai iškart aišku, kad laukia neeiliniai pietūs. Gardi, sodri sriuba, tikrai nepaliks abejingų. Prieš verdant šią sriubą perlines kruopas reikia pamirkyti kelias valandas prieš verdant sriubą arba kruopas virti kitame puode apie 20 min ir paskui sudėti į sriubos puodą, kur jos pabaigs virti. Nes sriuba virs tik tiek, kiek virs bulvės, tad verdant viską kartu, kruopos liks neišvirusios.
Jums reikės:
1svogūno
100gperlinių kruopų(dėti daugiau norint tirštesnės sriubos)
gabalėliosviesto
2ldaržovių sultinio
1lauro lapas
Paruošimo būdas
1
Puode ištirpinti gabalėlį sviesto.
2
Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į puodą.
3
Voveraites nuvalyti ir sudėti į puodą prie svogūnų. Išmaišyti, pakepinti.
4
Morkas supjaustyti ar sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą. Dar kartą viską išmaišyti.
5
Į puodą supilti sultinį, dėti pjaustytas bulves, berti perlines kruopas, dėti lauro lapą, įberti druskos ir pipirų. Virti tol, kol daržovės bus išvirusios.
6
Nuimti puodą nuo kaitros, uždengti dangčiu ir leisti sriubai šiek tiek pastovėti.
Skanaus!