Vištų blauzdelių troškinys
vistu-blauzdeliu-troskinys
Yra maistas kūnui (lieknėjimui, sveikatai ir pan.), yra ir maistas sielai! Tai va čia būtent toks patiekalas 😏 Kad ir kiek skaniai bevalgyčiau salotas, kruopas ir pan., bet kartais tikrai norisi to tokio visiško comfort food, kuris sušildo iki pat sielos gelmių, atsigauna protas ir apima jaukumas 😊 ir tada nebesvarbu, kiek tas patiekalas turi kalorijų 😎
Jums reikės:
1svogūno
saujelėsšoninės(karštai rūkytos)
1česnako skiltelės
šiek tiekdruskos ir pipirų
Padažui:
900mlvištienos sultinio
1valg. š.sviesto(kupinas)
4valg. š.miltų
šiek tiekčiobrelių
1lauro lapas
Paruošimo būdas
1
Keptuvėje pakepti gabaliukais pjaustytą šoninę. Atidėti.
2
Į tą pačią keptuvę dėti kepti druska ir pipirais įtrintą vištieną. Apkepti kol gražiai apskrus. Atidėti.
3
Susmulkinti svogūną, supjaustyti morkas ir pievagrybius (nesmulkinti labai).
4
Sudėti viską kartu su trintu česnaku į keptuvę ir pakepti.
5
Puode išlydyti sviestą. (Geriausia jeigu puodas tinkamas naudoti orkaitėje. Jeigu tokio puodo nėra, tuomet troškinį perpilti į didesnį kepimo indą)
6
Sudėti miltus ir maišyti. Pakepti minutę.
7
Tada pamažu pilti sultinį ir nuolat maišyti. Ir vis pilti sultinį, kad tolygiai išsimaišytų viskas. Leisti viskam užvirti, įdėti čiobrelių, lauro lapų.
8
Į puodą sudėti šoninę, kepintas daržoves, bulves, vištieną, berti druskos ir pipirų. Viską išmaišyti.
9
Uždengti puodą dangčiu (o jeigu naudojama forma neturi dangčio, tai panaudoti foliją).
10
Dėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 2val.
Skanaus!