
Trapūs, sviestiniai sausainiai. Tokie patys, kokius mama vaikystėje parveždavo po dienos darbų mieste. Tie sausainiai buvo pats mėgstamiausias desertas, net geriau, nei bet koks saldainis ar šokoladas :)
Neįsivaizdavau, kad atkartosiu sausainius pati. Tad paragavus šių, apėmė didelė nuostaba, kokie puikūs sausainiai, nors ir itin paprasti :)
Jums reikės:
Pagardinimui, bet nebūtina:
Paruošimo būdas
1
Dubenyje išplakti sviestą, kol pabals ir taps purus. Sudėti cukraus pudrą ir vanilę ir viską kartu išplakti.
2
Įmušti kiaušinį ir išmaišyti kol viskas taps vientisos gražios tekstūros.
3
Kitame dubenyje sumaišyti abejus miltus (geriausia dar ir persijoti). Sudėti maltus migdolus ir druską. Išmaišyti ir suberti į dubenį su sviestu. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
4
Visą masę sukrėsti į konditerinį maišą su žvaigždutės antgaliu. Į kepimo formą įtiesti kepimo popierių ir į ją išspausti apvalius žiedus, pagaliukus, S formos sausainius.
5
Skardą dėti į šaldytuvą, sausainius pašaldyti apie 30min.
6
Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir kepti sausainius apie 17min. Stebėti, kadangi kepa greitai.
7
Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti.
Pagardinti priedais pagal norą 😊
Skanaus!