
Spurgos! Kas jų nemėgsta? O kaip dėl sūrių spurgų? Irgi ne mažiau skanu 😉 Neteko bandyti? Tuoj taisom šitą situaciją.
Šios spurgos greitai paruošiamos, paprastos. Teks šiek tiek pažaisti jas formuojant, bet parašiau patarimų kaip tą žingsnį atlikti papraščiau 😊
Jums reikės:
Paruošimo būdas
1
Cukiniją nulupti, išpjauti sėklas (jeigu jos didesnės). Sutarkuoti burokine tarka. Sudėti į dubenėlį, pabarstyti druska ir palikti 10 min.
2
Tuo metu kitame dubenyje paplakti vieną kiaušinį.
3
Ten sudėti fetos sūrį. Gerai sutrinti.
4
Prie sūrio dėti smulkiai kapotas petražoles ir trintą česnaką. Viską išmaišyti.
5
Cukinijas gerai nuspausti, kad liktų kuo mažiau skysčio ir sudėti prie fetos. Išmaišyti.
6
Dėti miltus. Miltų reikės tiek, kad masė būtų labai tiršta, tačiau ne kieta. Ji bus labai lipti, formuojamos spurgytės bus labai minkštos.
7
Gilesnėje lėkštėje paplakti antrą kiaušinį.
8
Į kitą lėkštę suberti džiūvėsėlius.
9
Imti nedidelį kiekį cukinijų ir fetos masės, rankomis paformuoti daugiau mažiau rutuliuką (rankas pasimiltuoti, bus kiek lengviau) ir dėti į plaktą kiaušinį, apvolioti, tuomet perkelti į džiūvėsėlius.
10
Sausomis (butinai) rankomis apvolioti spurgą džiūvėsėliuose, šiek tiek pasukiojant tarp delnų, kad spurga panašėtų į kamuoliuką. Ir tuomet jau dėti į įkaitintą aliejų. Pavartant leisti kepti kol taps gražios auksinės spalvos.
11
Skaniausios iškart valgyti (tik aišku, leiskit atvėsti 🤭), bet skanios ir vėliau ✌️
Skanaus!