
Tradiciniai falafeliai, tačiau papildyti burokėlių maistingumu ir žavinga spalva. Tik pažiūrėkit kaip gardžiai atrodo tas burokėlių raudonumas :)
Pagaminti paprasta ir greita, patiekti galima su mėgstamomis salotomis ir turėsite labai maistingus pietus.
Jums reikės:
3česnakų skiltelių
saujelėspetražolių
0,5arb. š.kumino
šiek tiekcitrinos sulčių
aliejaus(kepti)
Paruošimo būdas
1
Avinžirnius nukošti ir perskalauti.
2
Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros.
3
Paskleisti avinžirnius kepimo skardoje ir kepti apie 10 min, kol jie išdžius ir šiek tiek sutrūkinės.
4
Į maisto smulkintuvą sudėti česnakų skilteles ir šiek tiek pasmulkintas petražoles. Pulsuoti kelis kartus, kol bus panašu į didelius trupinius.
5
Burokėlį sutarkuoti burokine tarka ir sudėti prie česnakų ir petražolių. Ten pat sudėti ir avinžirnius.
6
Į smulkintuvą taip pat sudėti tahini, kuminą, įspausti citrinos sulčių. Viską trinti. Masė neturi būti kaip piurė, priešingai. Tokia labiau stambiais trupiniais. Jeigu masė gaunasi per šlapia - įdėti šiek tiek miltų. Jeigu masė per sausa - įdėti dar tahini.
7
Suformuoti paplotėlius ir kepti įkaitintame aliejuje kol taps gražiai apskrudę.
Skanaus!