Virtų bulvių ir rūkytos žuvies kotletukai
Virtu-bulviu-ir-rukytos-zuvies-kotletukai
Patiekalams visiems žemaičių blynų mėgėjams. Ir tiems, kas neabejingi rūkytai žuviai :) Paprastas patiekalas, tačiau rūkyta žuvis prideda naujo skonio kuris. O padažas šalia toks netikėtas, bet tikrai rekomenduoju jo nepraleisti, garantuoju, kad jis maloniai nustebins :)
Jums reikės:
Kotletukams:
1rūkytos žuvies
šiek tiekdruskos ir pipirų
Padažui:
0,5svogūno
1valg. š.miltų
1valg. š.sviesto
200mlpieno
keliųsvogūnų laiškų
Paruošimo būdas
1
Bulves išvirti ir sugrūsti. Berti druską ir pipirus, supilti paplaktą kiaušinį. Išmaišyti.
2
Žuvį susmulkinti rankomis ir sudėti į bulves. Viską gerai išmaišyti. Galima įdėti kokį šaukštą miltų, jeigu trūksta tvirtumo.
3
Suformuoti kotletus ir kepti įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol taps gražios auksinės spalvos.
4
Ruošti padažą. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti puode kol šiek tiek karamelizuosis.
5
Berti šaukštą miltų ir gerai išmaišyti.
6
Pamažu pilti pieną, nuolat maišant, kol pasidarys tirštas padažas.
7
Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, berti druskos ir pipirų. Išmaišyti.
8
Visą padažą supilti į kokteilinę ir plakti kol gausis gražiai žalias vientisos konsistencijos padažas.
9
Į lėkštę dėti kotletus, pilti padažą ir mėgautis 😊
Skanaus!
Receptas Jums - kava mums ☕💕
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą 😊
Padovanok kavos per ko-fi.com platformą