
Trinta sriuba tiems momentams, kai norisi dubenėlio šilumos.
Gardi, paprastai paruošiama sriuba, kuri patiko net mažesniems valgytojams :)
Jums reikės:
0,5brokolio
0,5svogūno
1lauro lapas
šiek tiekmuskato
saujelėsfermentinio sūrio
šiek tiekdruskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Puode įkaitinti aliejų. Svogūną susmulkinti ir pakepti kol taps gražios auksinės spalvos.
2
Įmaišyti miltus, pakepti minutę.
3
Tuomet pamažu supilti pieną ir vis maišyti. Įpilti ir 2 puodelius vandens (vistik tai sriuba, ne padažas 😏 ). Išmaišyti.
4
Brokolį pasmulkinti, sudėti į puodą. Bulves supjaustyti kubeliais ir sudėti į puodą. Ten pat dėti lauro lapą, berti tarkuoto muskato, druskos, pipirų.
5
Sriubą virti apie 15min. Tuomet nuimti nuo kaitros. Išimti lauro lapą.
6
Sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos. Grąžinti puodą ant žemos kaitros, įmaišyti sūrį ir virti kol sūris ištirps ir susimaišys su sriuba.
7
Patiekiant galima paskaninti kepintomis moliūgų sėklomis.
Skanaus!