<
>

Traškūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai, užpildyti sūriu ir kumpiu, bei gardžiu bešamelio padažu. Skamba išties gardžiai :)
Darbo šiek tiek reikia įdėti, bet skonis tikrai atperka visas pastangas.
Kvapnūs, aromatingi pyragėliai, pilni skonio. Labai skanu valgyti vienus, tačiau taip pat puikiai tinka ir prie dubenėlio gardžios sriubos.
Jums reikės:
3lakštųšaldytos sluoksniuotos tešlos
1valg. š.sviesto
šiek tiekmalto muskato
100gkumpio
saujelėsšpinatų
šiek tiekdruskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Sluoksniuotą tešlą atšildyti, lengvai pakočioti, kad būtų šiek tiek plonesnė ir supjaustyti kvadratėliais.
2
Puode ištirpinti sviestą. Jam ištirpus sudėti miltus ir išmaišyti. Pakepti minutę.
3
Tuomet po truputį, nuolat maišant, supilti pieną. Maišyti kol gausis vientisa masė, tuomet įberti muskato ir dar kartą išmaišyti.
4
Supjaustyti kumpį, sutarkuoti sūrį (kiekius galima pakoreguoti pagal save) ir sudėti į puodą su padažu.
5
Pagardinti druska ir pipirais. Nuimti puodą nuo kaitros.
6
Špinatus išdėlioti ant supjaustytų tešlos kvadratėlių. Ant špinatų dėti kumpio ir sūrio masę (ji turėtų būti gana tiršta). Daug nedėti, nes "pabėgs" kepant. Kvadratuko kampus pakelti ir tvirtai suspausti, kad gautųsi krepšiukas.
7
Tešlos kraštus aptepti kiaušinio plakiniu. Pyragėlius kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol tešla taps auksinės spalvos.
Skanaus!