
Labai riešutinai sausainiai :) patiks visiems riešutų sviesto gerbėjams, abejonių nėra. Saldūs, traškūs. Tokie, kokie ir turi būti geri sausainiai :)
Jums reikės:
0,5arb. š.sodos
žiupsniodruskos
115gsviesto(kambario temperatūros)
80grudojo cukraus
25gcukraus
šiek tiekvanilės
šiek tiekcukraus(apvoliojimui, nebūtina)
Paruošimo būdas
1
Dubenyje sumaišyti miltus, sodą ir druską. Atidėti.
2
Kitame dubenyje išplakti sviestą su visu cukrumi iki kreminės konsistencijos.
3
Į masę dėti riešutų sviestą, mušti kiaušinį, pilti vanilę. Viską maišyti iki kol neliks sausų miltų.
4
Iš gautos masės formuoti nedidelius burbuliukus. Juos apvalioti cukruje (nebūtina). Dėlioti skardoje paliekant tarpus.
5
Šakute paspausti kiekvieną sausainį po du kartus, padarant groteles.
6
Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-17min. Sausainių viršus sutvirtės, bet patys sausainiai dar bus gana minkšti.
7
Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti. Vėsdami sausainiai sutvirtės.
Skanaus!