Moliūginis šokoladainis
moliuginis-šokoladainis
Ar mėgstat šokoladainį (brownie)? Toks sodrus, ryškus desertas. Patinka ne visiems, girdėjau sakant, kad gerokai per saldu. Tokiu atveju siūlau išbandyti palengvintą versiją 😉 Cukraus mažiau, o taip pat praturtinta ir moliūgais! p.s. moliūgo nesijaučia, niekas nesupras, kad jis panaudotas gamyboje :)
Jums reikės:
1arb. š.vanilės
1/4puodeliokokosų aliejaus(tinka ir rapsų)
1/4puodeliopieno
1/2puodeliocukraus(dėti daugiau, norint saldžiau)
1 1/2puodeliomiltų
1/3puodeliokakavos
1arb. š.kepimo miltelių
žiupsniodruskos
150-200gšokolado
12gabalėliųšokolado(pagalvėlių, papuošimui)
Paruošimo būdas
1
Dubenyje sumaišyti moliūgų tyrę, tirpintą aliejų (jeigu naudojamas kokosų), vanilę, mušti kiaušinius, pilti pieną.
2
Suberti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, druską ir dar kartą gerai išmaišyti.
3
Šokoladą susmulkinti ir suberti į tešlą.
4
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti gautą masę.
5
Išlyginti paviršių ir išdėlioti šokolado gabalėlius.
6
Kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
7
Iškepus perkelti ant grotelių ir leisti atvėsti, tik tada pjauti. Pabarstyti kakava.
Skanaus!