
Minkštos ir purios bandelės, tinkamos mėsainiams, sumuštiniams ar tiesiog prie sriubos. Paprasta mielinė tešla, bet kai ji tinkamai iškyla ir suformuotos bandelės neperkepamos - rezultatas puikus.
Daug bandžiau receptų ir variantų mielinėms bandelės, tačiau šitas iškart užlipo į pirmą vietą. Bandelės tobulos :)
Jums reikės:
Paruošimo būdas
1
Dubenyje sumaišyti šiltą vandenį ir mieles ir palikti šiltai apie 10min., kad suputotų.
2
Kitame dubenyje sumaišyti pieną, kiaušinį ir tirpintą sviestą. Šį mišinį supilti į jau suputojusias mieles.
3
Ten pat suberti ir miltus, druską ir cukrų. Geriausia minkyti virtuvio kombaino pagalba naudojant tešlos kablį, bet galima minkyti ir rankomis.
4
Tešlą minkyti apie 10min, kol ji taps lygi, elastinga, lygiu paviršiumi. Galima po truputį dėti miltų papildomai, jeigu tešla nesukimba į kamuolį.
5
Dubenį ištepti aliejumi ir į jį sudėti į kamuolį suformuotą tešlą. Apsukti taip, kad visas paviršius pasidengtų riebalais. Dubenį uždengti ir padėti šiltoje vietoje pakilti apie 1-1/2h, kol pakils dvigubai.
6
Skardą ištiesti kepimo popieriumi. Iš tešlos padaryti daugiau mažiau vienodo dydžio kamuoliukus (man gavosi 16vnt, bet galima daryti ir mažiau, tada bus didesnės). Bandeles sudėti į skardą paliekant tarpus. Viską uždengti rankšluostuku ir palikti pakilti 30min.
7
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros.
8
Bandeles aptepti kiaušiniu, pabarstyti sezamų sėklomis. Kepti apie 17min, kol taps gražios auksinės spalvos.
9
Iškepus leisti atvėsti ir tada jau galima kurti skaniausius mėsainius ar sumuštinius 😊
Skanaus!