Mielinė plėšoma duonelė
<
>
mieline-plesoma-duona
Aromatinga, minkšta, namuose iškepta duona. Skonis puikus, išvaizda išskirtinė. Tobulai tinka prie sriubos ar troškinio, gardaus omleto, o taip pat ir sumuštiniams gaminti.
Jums reikės:
400gmiltų
9gmielių(sausų)
1valg. š.cukraus
150mlvandens
3-4česnako skiltelės
gabalėliosviesto
Paruošimo būdas
1
Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene. Palikti uždengtą kol suputos (10-15 min.)
2
Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską.
3
Kai mielės suputos, supilti į miltus.
4
Ten pat įmušti kiaušinius.
5
Užminkyti švelnią, elastingą tešlą (aš tą darau kombaino pagalba). Tešlą uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai pakilti apie 2 val.
6
Kai tešla pakils, ją šiek tiek paminkyti, perkelti ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočioti didelį stačiakampį.
7
Indelyje ištirpinti sviestą. Jį sumaišyti su trinti česnaku ir žiupsniu druskos. Šia mase ištepti iškočiotą tešlą.
8
Tešlą perpjauti per pusę. Puseles perlenkti pusiau ir supjaustyti (turėtų būti daugiau mažiau kvadratai). Gabalėlius sudėti vieną ant kito, kitaip tariant, pastatyti bokštą 😊
9
Nedidelę pailgą kepimo formą ištepti sviestu ir paguldyti tešlos bokštą.
10
Aptepti sviestu (sviesto niekada nebus per daug). Uždengti rankšluosčiu ir palikti dar pakilti apie 20-30 min.
11
Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 180°C.
12
Duonelei pakilus, ją kepti apie 30min. Iškepusią aptepti lydytu sviestu, sumaišytu su smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!