
Desertas drąsiems 😏 labai saldus ir labai sodrus desertas, toks tikrai sunkus. Daug nepavyks suvalgyti per vieną kartą. O gal? 🤔😄 Patiks visiems brownie gerbėjams 😉
Toks desertas tobulas tiems momentams, kai norisi kažko tikrai rimto, labai labai šokoladinio. Prie puodelio nesaldintos kavos ar arbatos tai tiesiog tobulas skanėstas. Kartą paruošus užteks bent kelioms dienoms tai tikrai 😏 O kas liks, geriausia laikyti sandariame inde.
Jums reikės:
Paruošimo būdas
1
Sviestą sudėti į puodą ir ištirpinti ant žemos kaitros.
2
Sudėti smulkintą juodąjį šokoladą ir išmaišyti, iki kol viskas ištirps ir taps vientisos konsistencijos. Palikti šiek tiek atvėsti.
3
Kiaušinius įmušti į dubenį. Šluotele įplakti cukrų kol įsimaišys.
4
Po truputį supilti šokolado masę, vis maišant, kol masė taps blizgi, glotni.
5
Mediniu šaukštu įmaišyti miltus ir druską.
6
Tuomet įmaišyti pasmulkintus baltąjį ir pienišką šokoladus.
7
Visą gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 180°C orkaitėje. Aš kepiau apie 40min, kol vidus jau nebuvo bėgantis, bet dar liko šlapias. Reikia stebėti, nes labai stipriai kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir norimo 'šlapumo' brownie. Siūlau pradėti tikrinti po 25min kepimo.
Skanaus!