Kelmučių ir pupelių sumuštinis
kelmuciu-ir-pupeliu-sumustinis
Nežinau kaip jūs, bet kartais prie sriubos mėgstu kokią duonelę/sumuštinį/kepinuką paruošti. Ypač, jeigu ta sriuba būna trinta, mažesniems valgytojams pritaikyta, o suaugusiems norisi daugiau sotumo. Tai va pagaminau tokį sumuštinį, kuris šiaip nėra įprastas mano virtuvėje, bet gavosi net labai gerai.
Jums reikės:
saujelėskelmučio(marinuotų)
saujelėsbaltųjų pupelių(konservuotų)
šiek tiekbalzaminio acto
0,25raudonojo svogūno
kelių šakeliųkrapų
šiek tieksvogūnų laiškų
1duonos riekės
0,5valg. š.rikotos
šiek tiekdruskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti marinuotus kelmučius. Šiek tiek pakepinti.
2
Prie kelmučių sudėti pupeles (be skysčio), išmaišyti ir dar pakepinti.
3
Tuomet įpilti šiek tiek balzamini acto, išmaišyti ir viską kaitinti dar porą minučių.
4
Smulkiai supjaustyti svogūną, svogūnų laiškus ir krapus. Sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais.
5
Duonos riekę pakepinti ant sviesto. Aptepti rikota ir dėti kelmučius su pupelėmis.
Skanaus!