Antienos troškinys su makaronais
antienos-troskinys-su-makaronais.
Antiena nėra ta mėsa, kurią dažnai valgytume. Iš įpratimo dažniausiai ranka tiesiasi prie vištienos. O be reikalo, antiena ne mažiau skani! Tiesa, paruošimas gal nėra tiek paprastas kaip ruošiant vištieną, bet tikrai tai nėra tas produktas, kurio reikėtų vengti 😊 ypač kai turiu jums tokį paprastą receptą kaip šis 😉
Jums reikės:
0,5svogūno(didelio)
1morkos(didelė)
1saliero
1česnako skiltelės
2laurų lapai
1puodeliosultinio
0,5arb. š.cinamono
šiek tiekdruskos ir pipirų
makaronų(patiekimui)
Paruošimo būdas
1
Storasieniame puode įkaitinti šiek tiek aliejus.
2
Antieną, jeigu reikia, šiek tiek pasmulkinti ir, sudėjus į puodą, gerai apskrudinti iš visų pusių.
3
Šalia sudėti smulkiais gabalėliais pjaustytas daržoves - svogūną, morkas ir salierą. Viską kepti vis pamaišant, kol suminkštės.
4
Įspausti česnako, dėti lauro lapus. Pakepinti kol pasklis česnako kvapas.
5
Supilti konservuotus pomidorus ir sultinį, suberti cinamoną. Gerai išmaišyti ir leisti užvirti.
6
Užvirus sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir palikti troškintis 1-1,5 val.
7
Praėjus šiam laikui išimti antieną į lėkštę, šiuo metu ji jau turėtų būti tokia minkšta, kad šakutės pagalba lengvai susismulkins. Visą mėsą suplėšyti ir grąžinti atgal į puodą. Pakaitinti, gerai išmaišyti.
8
Išvirti makaronus. Patiekti su daug padažo, užberti sūrio ir skanaus :)
Skanaus!