
Trinta sriuba yra puikus maistas sielai. Arba šaltą dieną grįžus į namus. Arba kai tiesiog norisi jaukaus maisto :)
Ši sriuba labai paprasta, vos keli ingredientai, o skonis.... Tiesiog puikus :) Šalia dar galima pasiimti riekelę gardžios, minkštos duonos. Ir bus tobula lengva vakarienė :)
Jums reikės:
Paruošimo būdas
1
Porą susmulkinti, bulves supjaustyti gabaliukais. Daržoves pakepinti keptuvėje.
2
Puode užvirinti sultinį ir ten sudėti apkepusias bulves su porais.
3
Svogūną supjaustyti griežinėliais ir pakepti keptuvėje kol šiek tiek pasikaramelizuos. Sudėti į puodą. Viską virti kol bulvės išvirs.
4
Patraukti nuo kaitros, supilti grietinėlę (kiekį pasireguliuoti pagal norimą sriubos tirštumą) ir sutrinti iki vientisos konsistencijos.
5
Šoninės juosteles apkepti. Nusausinti ir susmulkinti.
6
Pilti sriubą į dubenėlį, berti smulkintą traškią šoninę. Sriuba papildomai galima pagardinti petražolėmis ir/ar tarkuotu sūriu.
Skanaus!