
Desertas tiems, kurie mėgsta išties saldžius desertus. Šiek tiek primena populiariuosius šokoladinius batonėlius, bet čia, žinoma, daug skaniau. Juk namie pagaminta :)
Trapus sausainiai, sodri karamelė su riešutais ir šokolado. Na nesakykit, skamba išties viliojančiai :)
Gamyba šiek tiek užtrunka, kadangi kiekvieną sluoksnį reikia gaminti atskirai, bet visas tas darbas atsiperka jau su pirmu kąsniu.
Tik atsargiai, labai lengva suvalgyti daugiau, nei galbūt reikėtų :)
Jums reikės:
Pagrindui:
Karamelei:
250gkondensuoto pieno(saldinto)
100gcukraus
50gauksaspalvio sirupo
šiek tiekvanilės
Šokoladiniam sluoksniui:
125gjuodojo šokolado
75gpieniško šokolado
25gsviesto
50gbaltojo šokolado
Paruošimo būdas
1
Pagrindui sudėti miltus ir sviestą į dubenį ir trinti pirštais kol gausis trupiniai. Dirbti greitai. Sudėti riešutų sviestą ir cukrų, ir sumaišyti viską kol gausis trapi masė. Visą masę sudėti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir prispausti, išlyginti. Subadyti šakute ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 18min. Palikti atvėsti formoje (sausainis sutvirtės vėsdamas).
2
Pagaminti karamelę. Visus ingredientus sudėti į puodą (geriausia storu dugnu). Ant mažos kaitros virti kol cukrus ištirps. Užvirti įr nuolat maišant virti kol masė sutirštės, jos sumažės ir viskas pasidarys karamelinės spalvos. Man tas užtruko apie 15min.
3
Dirbant greitai, ant atvėsusio pagrindo dėti 3 šaukštus karamelės, suberti visus riešutus ir ant jų supilti visą karamelę. Ji greitai kietėja, tad reikia paskubėti ir karamele padengti visus riešutus. Palikti kambario temperatūroje sukietėti.
4
Viršutiniam sluoksniui dubenyje virš garų ištirpinti juodąjį ir pienišką šokoladus kartu su sviestu. Kitame dubenyje ištirpinti baltą šokoladą.
Juodąjį šokoladą supilti ant karamelės sluoksnio. Išlyginti. Baltuoju šokoladu papuošti kaip tik norisi 😊
5
Desertą palikti atvėsti ir sutvirtėti. Tuomet pjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir mėgautis.
Skanaus!