
Karamelė. Šokoladas. Riešutai. Sausainis. Ties kuriuo žodžiu nubėgo seilė? 😎
Įsivaizduokite populiarųjį "Snickers" šokoladuką, tik tartaletės pavidalu. Labai saldu, bet juk kitaip ir nebūtų galima tikėtis iš deserto :)
Jums reikės:
25grudojo cukraus
žiupsniodruskos
115gsviesto(šalto)
3valg. š.vandens(ledinio)
Paruošimo būdas
1
Maisto smulkintuve sutrinti 150g riešutų, miltus, rudąjį cukrų ir druska. Trinti kol gausis rupi masė.
2
Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti šalia riešutų masės.
3
Pulsuoti kol gausis stambių trupinių masė. Perkelti viską į dubenį ir pamažu pilti šaltą vandenį. Vandens reikia tik tiek, kol viskas daugiau mažiau sulips į krūvą.
4
Tešlą perkelti į tartos kepimo formą (forma reikalinga 24cm, bet yra pavykę iškepti ir naudojant 28cm).
5
Miltuotais pirštais tvirtai suspausti tešlą per visą formos paviršių ir kraštus. Įtiesti kepimo popierių ir supilti kepimo pupeles (tinka naudoti ir paprastas pupeles). Dėti kepti į iki 170°C įkaitintą orkaitę ir kepti 22min. Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
6
Sumaišyti karamelę su likusiais žemės riešutais. Supilti viską ant atvėsusios tartos.
7
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su riešutų sviestu. Tirpinti kol gausis graži, tolygi konsistencija. Šokoladą supilti ant karamelės sluoksnio.
8
Paruoštą tartaletę papuošti pagal norą ir fantaziją. Tartą perkelti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Skanaus!