
Puri, minkšta graikiško jogurto duonelės, įdaryta jogurte pamarinuota aromatinga vištiena ir gardžiais marinuotais svogūnais. Kad sotumo būtų dar daugiau, pridedama ir keptų bulvyčių. Skanu ir sotu, garantuotai :)
Jums reikės:
2valg. š.alyvuogių aliejaus
2česnakų skiltelių
šiek tiekdruskos ir pipirų
šiek tiekmaltos rūkytos paprikos
šiek tiekcitrinos sulčių
200gbulvyčių fri
1raudonojo svogūno
0,5puodeliobaltojo vyno acto
1puodeliovandens
1valg. š.cukraus
1arb. š.druskos
šiek tiekcitrinos sulčių
Paruošimo būdas
1
Vištieną supjaustyti didesniais gabalais. Sumaišyti su graikišku jogurtu, aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais (kiekius reguliuoti pagal poreikį, aš visko dedu po gerą pusę šaukštelio). Viską išmaišyti ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų.
2
Po 2h išimti vištieną iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje kol įkais orkaitė. Ją kaitinti iki 220°C.
3
Vištieną sudėti į kepimo skardą ir kepti 20-25 min kol vištiena bus pilnai iškepusi. Ištraukus iš orkaitės leisti 5 min pastovėti ir tuomet dviejų šakučių pagalba ją suplėšyti.
4
Kol kepa vištiena, pamarinuoti svogūną. Jį supjaustyti pusžiedžiais, užpilti baltojo vyno actu, vandeniu, įberti cukraus, druskos. Išmaišyti ir palikti pastovėti.
5
Iškepti bulvytes. Jas sumaišyti su druska ir pipirais, ir kepti 200°C orkaitėje apie 40 min. kol bus minkštos. (Galima naudoti šaldytas bulvytes, iškepa greičiau).
6
Pagaminti padažą. Agurką sutarkuoti, nuspausti vandenį. Į dubenėlį dėti graikiško jogurto, tarkuotą agurką, citrinos sulčių, druskos, pipirų. Išmaišyti.
7
Metas surinkti viską į patiekalą - ant plokščiaduonės ar pitos dėti vištieną, krauti bulvyčių, dėti marinuoto svogūno ir viską užpilti padažu. Padažo negailėti 😏
Skanaus!
Skanaus!