<
>

Receptas visiems, kurie nori duonelės, bet nenori žaisti su mieline tešla 🤭
Vos keli produktai, šiek tiek pamaišymo, paminkymo, paformavimo. Oplia ir minkšta, kvapni duona ant stalo 👌😎
Tobulai tinka pusryčiams, prie sriubos ar troškinio. Iškepus didesnes - netgi vietoj tortilijos galima naudoti 👌
Jums reikės:
1arb. š.kepimo miltelių
šiek tiekdruskos
šiek tieksviesto
šiek tiekpetražolių
Paruošimo būdas
1
Į dubenį sudėti jogurtą, suberti miltus, kepimo miltelius ir druską. Pamaišyti šakute. Paskui minkymą perimti rankomis.
2
Švelniai dirbti su tešla minkant ir stengiantis nepridėti daugiau miltų.
3
Jeigu stipriai tešla limpa prie rankų, rankas pamiltuoti, bet nedėti miltų į tešlą, nes ji taps per kieta.
4
Kai jau gaunasi vientisa tešla, perkelti ją ant švelniai miltais pabarstyto stalviršio ir padalinti į keturias dalis.
5
Kiekvieną dalį pirštais išspausti į apskritimą (nereikia daryti labai plonai).
Kepti iškart.
6
Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir truputį patepti aliejumi. Dėti kepti duonelę kol gražiai paruduos.
7
Iškepusią duonelę perkelti į lėkštę, aptepti tirpintu sviestu ir pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!