Anties šlaunelė su anties riebaluose apkeptomis bulvėmis
anties-slaunele-su-bulvemis
Turiu įdėją lėtiems savaitgalio pietums arba tuomet, kai norisi gardžios ir nekasdienės vakarienės laukiant svečių 🙂 Anties šlaunelė su anties riebaluose apkeptomis bulvėmis. Juk iškart aišku, kad bus skanu 😎 Ingredientai nurodyti pavalgyti dviems žmonėms, tačiau lengvai galima padidinti kiekius ir pamaitinti daugiau žmonių.
Jums reikės:
1raudonojo svogūno(nedidelis)
200mlvištienos sultinio
šiek tiekgarstyčių
saujelėspetražolių
šiek tiekgrietinėlės
Paruošimo būdas
1
Nuskustas bulves supjaustyti gabalėliais ir apvirti puode apie 10 min. Gerai nukošti.
2
Nuo šlaunelių nupjaustyti šiek tiek matomų riebalų ir juos sudėti į kepimo skardą.
3
Anties šlauneles pabarstyti druska ir pipirais.
4
Labai gerai įkaitinti keptuvę ir apskrudinti prieskoniuotas šlauneles, kol taps gražios auksinės spalvos.
5
Tuo metu įkaitinti orkaitę iki 200C laipsnių ir ten įdėti skardą su riebalais, tegul tirpsta.
6
Apvirtas bulvės sudėti į skardą su riebalais, gerai išmaišyti. Palikti kepti 10min.
7
Po šio laiko šalia bulvių sudėti apkeptą antieną ir grąžinti į orkaitę dar 20min. Kartą bulves pamaišyti. Kepti kol bulvės bus apskrudusios, o antiena iškepusi.
8
Tuo metu paruošti padažą. Nuo anties kepimo likusiuose riebaluose (jų šiek tiek nupilti, jeigu liko labai daug) apkepti smulkiai pjaustytą svogūną. Supilti sultinį ir pakaitinti 5-8 min, kol šiek tiek nugaruos. Šliūkštelėti grietinėlės, pagardinti druska ir pipirais.
9
Apskrudusias bulves dėti į lėkštę, ant viršaus - šlaunelę ir viską pagardinti paruoštu padažu.
Skanaus!